maanantai 19. tammikuuta 2015

Soveltaen Sushia

Ennen joululomaa olin syönyt sushia kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en juuri innostunut, mutta toisella keralla pidin. Joululomalla sain poikaystäväni lähtemään kanssani sushille ja samalla reissulla itse tykästyin enemmänkin! Toin myös kotiväelle sushi-maistiaisia, mutta he eivät niistä juuri innostuneet... Onnekseni poikaystäväni oli kuitenkin samoilla linjoilla kanssani :D

Vietimme viikonlopun yhdessä ja päätimme ( tai no oikeastaan minä päätin ja poikakaveri suostui :P ) kokeilla tehdä sushia itse. Tarvikkeet löytyivät ihan perusruokakaupasta ja ohjeita etsiskelin netistä. Loppu menikin sitten soveltaen! x)

Minusta ne onnisuivat yllättävän hyvin ensimmäisiksi! :) 


Sushien täytteenä on vaihdellen graavilohta, kurkkua, porkkanaa, avokadoa sekä salaatinlehtiä. 
Itse en ole kova avokadon fani. joten yllätyin siitä kuinka hyvin se sopi sushien täytteeksi! 
Riisinä käytimme ihan normaalia puuroriisiä, jonka maustoimme valmiilla sushi-su- kastikkeella ja homma toimi hyvin :) 



Semmoisen seikan huomasimme, että sushit kannattaa valmistaa vaikkapa tunnin tai pari ennen ruokailua mikäli mahdollista. Koska silloin ne pysyvät paremmin kasassa ja ovat helpompia syödä. 
Rullista pitäisi myös saada mahdollisimman kireitä, jotta kaikki täytteet pysyvät sushin sisällä. Totesin sen kun soijakipponi alkoi täyttyä kurkun ja avokadon palasilla :P 

Näitä täytyy tehdä toistekkin! 

<3 Erica 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti