tiistai 13. toukokuuta 2014

Kenkien tuunailua

Olin jo pitkään halunnut sellaisia "korottomia korkokenkiä" ja Spiritstoressa sellaisia oli myynnissä, mutta ne olivat kuitenkin makuuni hieman liian simppelit, joten jätin ne sitten kuitenkin ostamatta. Ja onneksi sillä minulla kävi kerrankin tuuri! Kauppaan tuli suuret alennusmyynnit ja samaiset kengät olivat jopa -90% alessa! En ollut uskoa silmiäni, enkä todellakaan miettinyt kahdesti, että ostanko ne vai en!



Olen käyttänyt noita muutaman kerran ihan noin, mutta olen jo pitkään halunnut vähän tuunailla niitä ja tänään iski inspiraatio ;D 


Tässä siis tarvikkeita, joita mm. käytin kenkien tuunaamiseen :)
Vyö on kuvassa siksi, että se on rikki, joten käytän sen niittejä tuunailemiseen. 

Aloitin laittamalla kenkiin muutamat niitit, jotka olin irrottanut vyöstä. Merkitsin kohdat joihin niitit halusin kiinnittää ja tein niihin kohtiin pienet reijät, joihin sain niitin kiinnitettyä. Käytin kiinnittämiseen myös kontaktiliimaa, sillä en ihan luota siihen, että nuo niitit pysyvät pelkästään noiden "siipien" avulla x) 

Reijät niiteille tein teräväkärkisillä saksilla. 
Seuraavaksi liimasin kenkiini hieman ketjua. Käytin samaa liimaa kuin niittejä liimatessani. 


Päätin ommella ketjut liiman kuivumisen jälkeen vielä muutamalla pistolla kiinni, jotta ne pysyisivät varmasti kiinni kovassakin käytössä ;) 


Maalaamalla saa myös kivasti uutta ilmettä. Mutta koska en kuitenkaan luotan siihen, että saisin pensselillä haluamani tuloksen niin käytän usein sabluunoita. Simppelisti ja  edullisimmin niitä saa tehtyä kontaktimuovista. Pystyt piirtämään haluamasin kuvion vaikka lyijykynällä kontaktimuovin paperipuolelle. Sitten vain leikkaat kuvion pois ja otat paperin pois, jolloin voit liimata sabluunan haluamaasin kohtaan. Kontaktimuovista tehdyt sabluunat ovat siksi käteviä, että ne pysyvät hyvin paikoillaan kontaktimuovin "tahmaisuuden" takia :) Huonopuoli niissä vain on se, että ne ovat valitettavasti kertakäyttöisiä... 

Parhaan tuloksen saat kun töpöttelet maalin työn pintaan

Tässä lähi kuva tuputtimesta, tai sillä nimellä minä niitä kutsun x)
Tälläinen on helppo tehdä superlonista ja sitä voi käyttää uudelleen
kunhan vain muistaa pestä sen käytön jälkeen, ettei maali kuivu ja kovetu. 
Kannattaa tuputtaa kuvion yli, jotta maalia on varmasti joka paikassa.
Varo kuitenkin, ettet tuputa tekemän sabluunasi rajojen yli, jottei
maalia joudu väärään paikkaan. 

Kuvio sabluunan poistin jälkeen :)

Tässä on vielä kuvat kuivuneista ja valmiista kengistä: 



Tuunailu on kyllä kivaa :D Sillä tavalla saa vanhoista ja käyttämättömistä tavaroita jotain uutta kohtuullisen pienellä vaivalla. Tuloksena on myös persoonallisia ja uniikkeja kappaleita, jollaisia ei varmasti ole kenelläkään muulla ;) 
Oletteko te koskaan tuunailleet? Mitä?  Jos ette niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :D 

<3 Erica

4 kommenttia:

  1. Tulipa niistä kivat. Itsehän olen muutamia kenkiä tuunaillut ja taas olisi visio yksistä kengistä. Kunhan löytäisi valkoiset kengät ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos maiju <3 Toivottavasti löydät pian sopivat kengät, jotta pääset toteuttamaan sun vision, sillä niistä tulee varmasti upeat! ;)

    VastaaPoista
  3. Mä niin ihailen kaikkia, joilla on tällaisia kädentaitoja. Komeat tuli kengistä. Näyttävät.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Pipari! :D Ja harjoitus tekee mestarin, eli kannattaa vaan lähteä rohkeasti kokeilemaan! Varsinkin kun tuunauksessa "raaka-aineiden" ei tarvitse olla sieltä kalleimmasta päästä, niin ei sitten harmita niin hirvittävästi jos kaikki ei menekkään ihan putkeen (;

    VastaaPoista