maanantai 12. tammikuuta 2015

Pakkasen kiristyessä

Tällä hetkellä Ilmajoella on n. -14 astetta pakkasta, mutta keskiviikolle onkin luvattu jo plussaa... 
Kelit ovat heitelleet tänä talvena hyvin kummallisesti. Pari päivää kireää pakkasta ja sitten taas yhtäkkiä keli lauhtuu jopa plussan puolelle. Onkohan tämä nyt sitten sitä ilmastonmuutosta? O.o 
Ken tietää... 

Silloin kuitenkin kun pakkanen kiristyy yli kymmeneen asteeseen, niin minun pikku karvapalloseni tarvitsee oman turkkinsa päälle vähän lämmikettä. Sillä Luca reppanaa alkaa palella vähän kovemmalla pakkasella. Perhoskoirilla kun ei ole paksua aluskarvaa. Siispä tein sille teddykarvallisen viitan lämmikkeeksi :)

 Viitan päällikangas on hieman vettä hylkivää tuulipukukangasta ja vuori teddyä. Koristeena sydämen muotoiset heijastinkankaan palat näkyvyyttä parantamassa ;)

Kyllä nyt kelpaa ;P


Kuvissa viitassa ei vielä ole kumilenkkejä takajaloille. Lisäsin ne sinne ensimmäisten lenkkien jälkeen ja nyt viitta pysyy paremmin paikoillaan :) 

Viitan tein suurimmalta osin Suuren käsityölehden ohjeen mukaan. Kyseinen ohje löytyy numerosta 11-12/2006. Tein kuitenkin joitakin muokkauksia, kuten lyhensin vatsakappaletta, jotta se pysyisi paremmin poikakoiralla puhtaana. Voitte vain kuvitella kuinka kivaa on yrittää sovittaa kaavoja koiranpennulle, joka muutenkin haluaa syödä kaiken... Mutta lopputuloksesta tuli kuitenkin onnekseni hyvä :D 

Ohjeesta poiketen tein vatsakappaleesta tulevat nauhat niin pitkiksi, että ne pystyy solmimaan selän päälle.
-> tarranauhat jäivät pois

Lähikuvaa viitan kumilenksuista, joista koiran takajalat tulevat läpi.
Ohjeessa näitä ei ollut, mutta suosittelen niiden laittamista,
sillä viitta pysyy slloin paremmin oikealla paikallansa. 

Tein kaulukseen myös reijän talutushihnaa varten.


Viitta ei ainakaan meidän Lucan vauhtia hidastanut! 


<3 Erica ja Luca 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti