lauantai 21. helmikuuta 2015

Kansallisromantiikkaa Ilmajoella

Koulullamme on ollut tapana pitää joka vuosi teemapäivä, joka toimii samalla koulun avoimien ovien päivänä. Tänä vuonna teemana oli kansallisromantiikka.
Kansallisromantiikka aikakautena ajoittuu suunnilleen 1800-luvun loppuun ja 1900-luvun alkuun. Tänä aikana suosittiin kansallisia aiheita, sekä kansallisuusaatteen värittämää romantiikkaa taiteesta kirjallisuuteen.

Teemapäivää varten jokainen ala kantaa kortensa kekoon, esim. maalarit maalaavat seinille aiheeseen sopivia teoksia ja me puvustajat ompelemme aikakaudelle tyypillisiä asuja. Tarkoituksena on saada vietyä koko koulu kansallisromantiikan aikaan. Kaikki niin opiskelijat kuin opettajatkin pukeutuvat teeman mukaisesti.

Kuvassa olevat asut ovat ommelleet
1I13ROT-ryhmän opiskelijat.
Eli luokkaa ylemmällä olevat opiskelijat. 
Esillä oli mm. pukuja joita olemme ommelleet Ilmajoella kesällä esitettävään oopperaan, joka sijoittuu kansallisromantiikan ajalle, sekä opiskelijoiden tuomia vanhoja tavaroita, kansallipukuja ja muuta teemaan liittyvää.

Eri paikkakuntien kansallispukuja.
Oikeassa yläkulmassa myös yksi feresi.
Tämä asukokonaisuus on kokonaan
minun ompelemani ja se
on tehty mainitsemani oopperan
lapsikuoroa varten. 
Yhteen luokistamme oli rakennettu ja sisustettu esimerkit kolmesta erilaisesta asunnosta tuolta ajalta.
Minusta toteutus oli onnistunut hyvin :)

Talonpoikaisperheen koti

Taiteilijan asunto

Hienoston koti
Itse sain mahdollisuuden pukeutua wanhojen tanssipukuuni taas pitkästä aikaa :) Jo lukioon mennessäni tiesin, että haluan vanhanaikaisen puvun enkä sellaista nykyaikaista tyllihörselökermakakku unelmaa. Mielestäni wanhojen tanssien ideana on juuri se, että sinne laitetaan joku vanhan tyylinen mekko. Minusta siitä päivästä on väännetty joku ihmeen prinsessapäivä ja sen alkuperäinen idea on unohdettu lähes kokonaan...
Mutta tässä minun ylpeyteni, jonka minä suunnittelin ja äiti sitten aika pitkälti toteutti. Minä olin tietenkin apuna ;)



 Kaverien kanssa todettiin, että mä olisin hyvin voinut soluttautua tuonne hienosto kämppään x)
Lainassa mulla oli kaverini Elinan musta peruukki, johon sain luvan tehdä kampauksen. Tän hetkinen oma tukkani kun ei oikein sopinut aikakauteen, niin piti turvautua "lainatukkaan" ;P

Oli muuten ensimmäinen kerta kun pidin peruukkia. Kokemus oli vähän kuin olisi ollut hyvin lämmin ja useamman koon liian pieni pipo päässä xD
Peruukin piti meinaan olla aika kireällä, että se pysyi paikoillaan. Varsinkin kun peruukki oli suuren hiusmääränsä takia aikas painava.

Koululla oli myös oppilaiden pitämä pieni kahvio, jossa oli oikein pöytiin tarjoilu! Uskoisin, että sitä pitivät Seinäjoen kokki/tarjoilija linjan opiskelijat. Pistäydyimme siihen kahvikupposelle vanhempieni kanssa, jotka tulivat ilokseni käymään koulullani, vaikka heillä onkin hieman matkaa Etelä-Pohjanmaalle :D


Aivan ylisöpö!
Leivos maistui aivan yhtä hyvälle, kuin miltä se näyttää :3 
Tähän loppuun vielä kiitokset ja ylistykset minun aivan ihanalle kaveriporukalleni, jotka tekevät koulunkäynnistä niin niin paljon hauskempaa!

Koko porukka pukeutuneena teemapäivään!
Taru, Janniina, Mira ja Elina
ootte niin sassyyy! ;P
 Nyt sitten viettelemään hiihtolomaa kotosalle Lempäälään! Keli tosin ei ole kovin talvinen...

<3 Erica 

2 kommenttia:

  1. Voi kun on kauniita pukuja. Nyt näen sinusssa äitisi piirteitä hyvin paljon näissä kuvissa.

    VastaaPoista
  2. Olen kuullut muutamalta muultakin, että näytän hyvin paljon äidiltäni.
    Eikä se minusta ole ollenkaan huono juttu :)

    VastaaPoista